Blog

Blog, blogt, bloggerts. Zo veelzijdig als wij zijn, zo veelzijdig worden de verhalen die je hier gaat lezen. De blogpen wordt binnen onze groep aan iedereen doorgegeven, dus divers is het kernwoord. Wat je kunt verwachten? Overpeinzingen, pleidooien, recensies, meningen, hobbies, acties. Alles. Zo eens in de twee weken.

Gemeente Land van Cuijk is een feit

Misschien is het je al opgevallen: de gloednieuwe plaatsnaamborden in Land van Cuijk. Ze zijn allemaal voorzien van de tekst “gem. Land van Cuijk”.Een statement van The Young Talent Group. Een actieve, ambitieuze en multidisciplinaire groep jongeren die zich inzet voor wat er voor hun toe doet in deze regio. En dit onderwerp doet ertoe.  Lees verder…

Top 3! Kansen om jouw dorp mooier te maken.

Mocht je nog niet op de hoogte zijn van deze marketinglist: lijstjes worden op Facebook vaker gelezen. Ze schijnen nieuwsgierig te maken naar de inhoud. Aangezien ik graag de volle aandacht heb voor de inhoud, hierbij, speciaal voor onze lezer: een lijstje.
Sterker, een top 3 aan KANSEN.

Lees verder…

#NACHTTREIN

In het holst van de nacht – OK, op de eerste zondagavond van oktober, maar dat voelt op de verlaten stations in ons mooie Land van Cuijk hetzelfde – verzamelde een handjevol talenten zich gisterenavond op station Vierlingsbeek. De eerste van de reeks voor de actie #nachttrein. Lees verder…

Inspraak.

Blog #2 gaat over het inspreken tijdens de gemeenteraden. Vorige week woensdag is in de vijf gemeenteraden van Land van Cuijk gestemd over de fusie tot één gemeente. Wij van de Young Talent Group vonden het tijd om onze stem te laten horen en hebben het volgende stuk tegelijk voorgelezen in de gemeenten:

Lees verder…

Improviseer.

Zo. Blog #1. In het kader van persoonlijke ontwikkeling en relevante gespreksstof lezen we iedere maand ’n boek, bespreken dat en zetten de belangrijkste bevindingen op een rijtje. Scheelt weer. De eerste? Do Improvise van Robert Poynton.

In ’t bijzonder geschikt, want improviseren is niets anders dan leren door te doen. Laten wij daar nou hard in geloven, leren door te doen. En laten wij nou net als Poynton signaleren dat niet alleen jongens daar baat bij hebben (lekker balletje SIRE).

Lees verder…

Young Talent Group