Blog

Blog, blogt, bloggerts. Zo veelzijdig als wij zijn, zo veelzijdig worden de verhalen die je hier gaat lezen. De blogpen wordt binnen onze groep aan iedereen doorgegeven, dus divers is het kernwoord. Wat je kunt verwachten? Overpeinzingen, pleidooien, recensies, meningen, hobbies, acties. Alles. Zo eens in de twee weken.

Top 3! Kansen om jouw dorp mooier te maken.

Mocht je nog niet op de hoogte zijn van deze marketinglist: lijstjes worden op Facebook vaker gelezen. Ze schijnen nieuwsgierig te maken naar de inhoud. Aangezien ik graag de volle aandacht heb voor de inhoud, hierbij, speciaal voor onze lezer: een lijstje.
Sterker, een top 3 aan KANSEN.

Lees verder…

#NACHTTREIN

In het holst van de nacht – OK, op de eerste zondagavond van oktober, maar dat voelt op de verlaten stations in ons mooie Land van Cuijk hetzelfde – verzamelde een handjevol talenten zich gisterenavond op station Vierlingsbeek. De eerste van de reeks voor de actie #nachttrein. Een actie waarmee wij aandacht trekken voor de bereikbaarheid van het Land van Cuijk. Voor een betere verbinding met de rest van het land. Voor scholen, universiteiten, steden en niet te vergeten, onze eigen pareltjes. Dit verzoek via de gebaande paden indienen (lees: vervoerder op het traject aanschrijven) leverde als reactie veel woorden op die kort zijn samen te vatten als ‘nee’. Nee is niet goed genoeg. Nee betekent verdere leegloop van het Land van Cuijk door jongeren. Minder toeristen, minder bedrijven, minder toekomst. Nee is dus geen optie voor ons. De bereikbaarheid moet omhoog. Die #nachttrein moet er komen.

Met “reverse graffiti” vragen wij vanaf vandaag op de stations Vierlingsbeek, Boxmeer, Cuijk, Mook-Molenhoek en Nijmegen-Heyendaal aandacht voor deze oproep. Voor de oplettende kijker natuurlijk onmiskenbaar met een kleine signature van YTG. En nog natuurvriendelijk en duurzaam ook. Het is hoog tijd dat we in actie komen. Laat ons dan met veel plezier deze handschoen aantrekken en op deze  manier bijdragen aan wonen, werken en recreëren leuker maken. Wij zetten Land van Cuijk op de kaart. Wij doen ertoe.

Doe ertoe, DEEL #nachttrein

Alle likejes helpen. Wil jij die #nachttrein mede mogelijk maken? Spread the word. Zegt het voort. Like, deel, share, alles. Laat je horen. Deel #nachttrein. Praat mee. Doe mee. Doe ertoe.

En, voor wie het net zo’n briljante actie vindt als wijzelf, geniet hieronder van de actie-foto’s:

 

Geschreven door: Michelle Peters 

 

Inspraak.

Blog #2 gaat over het inspreken tijdens de gemeenteraden. Vorige week woensdag is in de vijf gemeenteraden van Land van Cuijk gestemd over de fusie tot één gemeente. Wij van de Young Talent Group vonden het tijd om onze stem te laten horen en hebben het volgende stuk tegelijk voorgelezen in de gemeenten:

Lees verder…

Improviseer.

Zo. Blog #1. In het kader van persoonlijke ontwikkeling en relevante gespreksstof lezen we iedere maand ’n boek, bespreken dat en zetten de belangrijkste bevindingen op een rijtje. Scheelt weer. De eerste? Do Improvise van Robert Poynton.

In ’t bijzonder geschikt, want improviseren is niets anders dan leren door te doen. Laten wij daar nou hard in geloven, leren door te doen. En laten wij nou net als Poynton signaleren dat niet alleen jongens daar baat bij hebben (lekker balletje SIRE).

Lees verder…

Young Talent Group